Garagedeuren en rolpoorten

Solis heeft diverse soorten garagedeuren en rolpoorten in het assortiment. Het verschil tussen een garagedeur en rolpoort zit in de wijze waarop het systeem, oftewel de panelen óf lamellen, wordt opgerold.

Bij een garagedeur lopen de panelen óf lamellen vlak langs het plafond. Bij een rolpoort, enkel verkrijgbaar met lamellen, worden de lamellen opgerold in een omkasting welke aan de binnen- of buitenzijde zichtbaar is.

Een rolpoort wordt doorgaans gebruikt om grote oppervlakten af te sluiten en dient als goed hang- en sluitwerk.

De profielen en lamellen van een rolpoort zijn groter - en daarmee stabieler - dan een standaard rolluik en kan dienen als alternatief voor een garagedeur. Solis levert altijd individueel maatwerk, zo voldoet het betreffende product aan uw specifieke wensen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek, op locatie, aan om de mogelijkheden te bespreken.


Garagedeur

Onze garagedeuren zijn zogeheten sectionaal deuren.

De horizontale panelen of lamellen lopen vlak langs het plafond. Dit is praktisch en ruimtebesparend.

Ongeacht of u nu een ronde of rechthoekige opening heeft; een sectionale garagedeur past altijd daar deze achter de opening wordt gemonteerd. Hierdoor is wisselen van uw oude garagedeur dan ook geen probleem. Bovendien zijn alle kanten perfect afgedicht.

 

Panelen of lamellen?

 

Uiteraard speelt smaak een rol bij het maken van een keuze tussen panelen of lamellen. Er is ook een verschil in materiaal. De panelen zijn van dubbelwandig geschuimd plaatstaal, waardoor de kans op golfvorming zeer klein is. Lamellen zijn van dubbelwandig geschuimd aluminium. Beide soorten bevat polyurethaanschuim. Dit zorgt voor versteviging en isolatie. Hierdoor is het in de zomer koel en in de winter warm in de garage.

 

Optionele extra's:

 

- lichtvensters

- ventilatieroosters

- luxe afwerking

- verlichting

- bediening via smartphone

- houtlook dessin d.m.v. folieverano, sectionaal garagedeuren, garagedeur, sectionaal, rolpoort, beveiliging garage, politiekeurmerk, alukon, garagedeur amsterdam
Rolpoort als alternatief voor sectionale garagedeur

Rolpoort

Een rolpoort bestaat altijd uit lamellen en wordt opgerold in een kast. De lamellen zijn voorzien van polyurethaanschuim; dit zorgt voor isolatie en stevigheid. Een rolpoort is eigenlijk gelijk aan een rolluik, enkel zijn de profielen en lamellen bij een rolpoort groter en steviger. Een rolpoort is dan ook ideaal voor het afsluiten van grote oppervlakten en kan daarom ook gebruikt worden als garagedeur.

In tegenstelling tot een sectionale garagedeur blijf de ruimte bij het plafond behouden, maar dient u rekening te houden met de omkasting van het product.

Indien een rolpoort wordt gebruikt als garagedeur is onderloopbeveiliging verplicht; dit zorgt ervoor dat de rolpoort stopt zodra deze een obstakel detecteert.

Uiteraard is dit product voorzien van valbeveiliging dat voorkomt dat het product een vrije val zou kunnen maken. 

Er is een ruime keuze kast- en lamelkleuren, zodat alles in harmonie is met het pand. 

 

Optionele extra's:

 

- lichtvensters

- ventilatieprofielen

- omhoogschuifbeveiliging

- led verlichting in de kast om de inrit te verlichten

- bediening via smartphone
Download
Garagedeuren Verano
Verano_brochure_garagedeuren.pdf
Adobe Acrobat document 6.9 MB
Download
Rolpoort Verano
Verano_brochure_rv55_rv77_rolpoorten.pdf
Adobe Acrobat document 135.2 KB
Download
Sectionaal deuren Hörmann
Garagen-Sektionaltore_NL.pdf
Adobe Acrobat document 12.1 MB
Download
Garagedeuren, rolpoorten en rolhekken Alukon
Aluminium producten
Garagedeuren en rolpoorten.pdf
Adobe Acrobat document 23.3 MB