Garagedeuren en rolpoorten

Solis heeft diverse soorten garagedeuren en rolpoorten in het assortiment. Het verschil tussen een garagedeur en rolpoort zit in de wijze waarop het systeem, oftewel de panelen óf lamellen, wordt opgerold.

Bij een garagedeur lopen de panelen óf lamellen vlak langs het plafond. Bij een rolpoort, enkel verkrijgbaar met lamellen, worden de lamellen opgerold in een omkasting welke aan de binnen- of buitenzijde zichtbaar is.

Een rolpoort wordt doorgaans gebruikt om grote oppervlakten af te sluiten en dient als goed hang- en sluitwerk.

De profielen en lamellen van een rolpoort zijn groter - en daarmee stabieler - dan een standaard rolluik en kan dienen als alternatief voor een garagedeur. Solis levert altijd individueel maatwerk, zo voldoet het betreffende product aan uw specifieke wensen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek, op locatie, aan om de mogelijkheden te bespreken.


Garagedeur

Onze garagedeuren zijn zogeheten sectionaal deuren.

De horizontale panelen of lamellen lopen vlak langs het plafond. Dit is praktisch en ruimtebesparend.

Ongeacht of u nu een ronde of rechthoekige opening heeft; een sectionale garagedeur past altijd daar deze achter de opening wordt gemonteerd. Hierdoor is wisselen van uw oude garagedeur dan ook geen probleem. Bovendien zijn alle kanten perfect afgedicht.

 

Panelen of lamellen?

 

Uiteraard speelt smaak een rol bij het maken van een keuze tussen panelen of lamellen. Er is ook een verschil in materiaal. De panelen zijn van dubbelwandig geschuimd plaatstaal, waardoor de kans op golfvorming zeer klein is. Lamellen zijn van dubbelwandig geschuimd aluminium. Beide soorten bevat polyurethaanschuim. Dit zorgt voor versteviging en isolatie. Hierdoor is het in de zomer koel en in de winter warm in de garage.

 

Optionele extra's:

 

- lichtvensters

- ventilatieroosters

- luxe afwerking

- verlichting

- bediening via smartphone

- houtlook dessin d.m.v. folieverano, sectionaal garagedeuren, garagedeur, sectionaal, rolpoort, beveiliging garage, politiekeurmerk, alukon, garagedeur amsterdam
Rolpoort als alternatief voor sectionale garagedeur

Rolpoort

Een rolpoort bestaat altijd uit lamellen en wordt opgerold in een kast. De lamellen zijn voorzien van polyurethaanschuim; dit zorgt voor isolatie en stevigheid. Een rolpoort is eigenlijk gelijk aan een rolluik, enkel zijn de profielen en lamellen bij een rolpoort groter en steviger. Een rolpoort is dan ook ideaal voor het afsluiten van grote oppervlakten en kan daarom ook gebruikt worden als garagedeur.

In tegenstelling tot een sectionale garagedeur blijf de ruimte bij het plafond behouden, maar dient u rekening te houden met de omkasting van het product.

Indien een rolpoort wordt gebruikt als garagedeur is onderloopbeveiliging verplicht; dit zorgt ervoor dat de rolpoort stopt zodra deze een obstakel detecteert.

Uiteraard is dit product voorzien van valbeveiliging dat voorkomt dat het product een vrije val zou kunnen maken. 

Er is een ruime keuze kast- en lamelkleuren, zodat alles in harmonie is met het pand. 

 

Optionele extra's:

 

- lichtvensters

- ventilatieprofielen

- omhoogschuifbeveiliging

- led verlichting in de kast om de inrit te verlichten

- bediening via smartphoneverano, sectionaal garagedeuren, garagedeur, sectionaal, rolpoort, beveiliging garage, politiekeurmerk, rolhek amsterdam
Rolhek

Rolhek

Een rolhek is gelijk aan een rolpoort qua wijze van oprollen en omkasting. Echter zijn de lamellen in dit geval niet voorzien van polyurethaanschuim. Een rolhek wordt voornamelijk gebruikt in de detailhandel en is ideaal als je zonder verlies van ventilatie, klimaatbeheersing en visueel zicht een ruimte wenst te beschermen tegen inbrekers.

De constructie is van aluminium en dient als goed hang en sluitwerk.

 

Optionele extra's:

- pvc en polycarbonaat zichtvensters 

- omhoogschuifbeveiliging

- bediening via smartphone
Download
Garagedeuren Verano met horizontale panelen
Dubbelwandig geschuimd plaatstaal
leaflet_garagedeuren_nl.pdf
Adobe Acrobat document 2.0 MB
Download
Rolpoorten Verano met horizontale lamellen
Dubbelwandig geschuimd aluminium
leaflet_rolpoorten_nl_.pdf
Adobe Acrobat document 430.7 KB
Download
Garagedeuren, rolpoorten en rolhekken Alukon
Aluminium producten
Garagedeuren en rolpoorten.pdf
Adobe Acrobat document 23.3 MB
Download
Garantiebepaling garagedeuren Verano
Garantiebepaling garagedeuren Solis.pdf
Adobe Acrobat document 71.7 KB