Rolluiken

Een rolluik voorkomt hinderlijke zonreflectie in uw huis of (bedrijfs-)pand en beschermt het interieur tegen de invloed van zonlicht. Daarnaast beschermt het u tegen inkijk en heeft een rolluik een inbraak vertragende werking. Warmte, kou en geluid worden gereduceerd dankzij de isolerende werking van de lamellen als bijkomend voordeel daalt hiermee ook uw energieverbruik. 

Wij adviseren onze klanten gebruik te maken van de extrusie modellen (geëxtrudeerd aluminium); een effectieve inbraak preventie vanwege het robuuste karakter en contactgeluiden (zoals kletterende regen op de rolluik bak) worden gedempt. Het pantser is duurzaam en onderhoudsvrij. 


rolluiken, rolluiken haarlem, rolluiken haarlemmermeer, zonwering, zonwering buiten, rolluik amsterdam, solis, soliszon, beveiliging, lamelkleuren

Vormgeving rolluiken

Er zijn diverse mogelijkheden qua kleur en vormgeving en u kunt, indien gewenst, de kleuren ook combineren. Kies bijvoorbeeld voor een kleur omkasting en geleiders in de kleur van uw kozijnen, zodat de rolluiken mooi opgaan in de uitstraling van uw woning of (bedrijfs-)pand. Daarnaast is het type lamel bepalend voor uw wensen en eisen. Een lamel gevuld met polyurethaan schuim zorgt bijvoorbeeld voor extra stevigheid en isolatie. Wij adviseren u hier graag over.

Wenst u een ronde omkasting of een omkasting met een hoek van 20, 45 of 90 graden? Afhankelijk van uw wensen en de bouwstijl van het gebouw maken of leveren wij een hoogwaardig kwalitatief product gestemd op uw wensen.


Kwaliteit rolluiken

Wij leveren uitsluitend kwaliteit. Binnen de branche zijn er vier A-merken; te weten Alukon, Verano, Roma en Heroal. Solis is leverancier van Alukon en Verano. Top-kwaliteit rolluiken  met een significant verschil in kwaliteit van andere, dan hierboven genoemde, aanbieders c.q. merknamen. De rolluiken worden, indien gewenst, voorzien van een Somfy motor

Brandveiligheid en inbraakveiligheid mag elkaar niet bijten

Een rolluik mag, ons inziens, géén blokkade vormen voor een mogelijke vluchtroute. Zodoende willen wij u informeren over de mogelijkheden indien u één of meerdere rolluiken laat plaatsen en hoe u maatregelen kunt treffen om inbraak- en brandveiligheid kunt combineren. Zie hiervoor ons artikel waarin we dieper ingaan op de mogelijkheden.

Enkel verduisteren, raam op het noorden?

In dat geval adviseren we een rolgordijn met cassette en zijgeleiders toe te passen óf een plisségordijn smartfit / plisségordijn met zijgeleiding. Zie hiervoor de sub pagina's onder pagina raamdecoratie.

Productdownloads

Download
Brochure rolluiken Verano
Verano_brochure_rolluiken.pdf
Adobe Acrobat document 2.8 MB
Download
Kleuren RV40 RV41 rolluiken Verano
verano_kleuren_rv40_rv41_rolluiken.pdf
Adobe Acrobat document 313.9 KB
Download
Kleuren V010_020_030 rolluiken Verano
verano_kleuren_space_elegant_steady.pdf
Adobe Acrobat document 557.9 KB
Download
Kleurenoverzicht omkasting Alukon
30 Ral kleuren.pdf
Adobe Acrobat document 297.0 KB
Download
Kleurenoverzicht lamellen Alukon
Lamelkleuren.pdf
Adobe Acrobat document 939.0 KB

Samenvatting producteigenschappen rolluik

  • Beschermt tegen zon en inkijk
  • Isolerend; temperatuur en geluid worden gereduceerd
  • Inbraak vertragende werking
  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
  • Diverse mogelijkheden qua kleur en vormgeving
  • Rolluik sluit en opent zich bijna geluidloos
  • Keuze uit handmatige of elektrische bediening
  • Kwaliteitsproduct op maat gemaakt

rolluiken amsterdam - rolluiken haarlem - rolluiken haarlemmermeer