reiniging rolluiken - rolpoorten

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor uw buitenzonweringsproducten. Het zorgt ervoor dat uw rolpoort of rolluik er mooi uit blijft zien maar vooral optimaal functioneert en nog jaren mee gaat.


Professionele reiniging zonwering, rolluiken en markiezen

Gedurende de maanden oktober tot en met maart bieden wij onze onderhouds- en reinigingsservice aan! Wij hebben de juiste (reinigings-)middelen om ook op moeilijk bereikbare plekken uw producten weer schoon te krijgen. 


Werkwijze:

rolluiken en rolpoorten

 • Met een zachte borstel verwijderen we eerst stof en vuil om vervolgens met een speciaal biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel uw rolluik van binnen en buiten te reinigen.
 • Om de binnenzijde van het rolluik optimaal en zorgvuldig te reinigen wordt de kap verwijdert. Vervolgens worden de lamellen stuk voor stuk gereinigd door het rolluik steeds een klein stukje te laten zakken. Een intensief, maar noodzakelijk, proces.
 • Uiteraard worden ook de geleiders van binnen en buiten gereinigd en zonodig voorzien van nieuwe geleiderdoppen.
 • Mechanische onderdelen worden aan een technische inspectie onderworpen en ingesmeerd met een daarvoor bestemd smeermiddel.
 • Kleine mankementen zullen wij direct verhelpen. Indien wij mankementen / defecteren constateren welke we niet direct kunnen verhelpen en/of vervanging van onderdelen betreft zullen wij u vrijblijvend een offerte doen toekomen voor het repareren / vervangen van de onderdelen en bij akkoord op de offerte de onderdelen voor u bestellen. Voor de eventuele vervolgafspraak brengen wij geen voorrijkosten in rekening.

Wij zorgen er, in alle gevallen, voor dat uw ramen na afloop worden schoongemaakt.

Wij willen dat u zo min mogelijk hinder ervaart en zo veel mogelijk gemak en service.


Afspraak maken?

Direct een afspraak maken voor onderhoud en reiniging of weet u niet zeker of uw producten nog wel te reinigen zijn? Laat uw telefoonnummer achter en Michelle neemt, uiterlijk binnen vijf werkdagen, contact met u op.

 

Onze onderhouds- en reinigingsservice wordt aangeboden binnen een straal van 20 km vanaf de Amstelveenseweg 706 te Amsterdam. 

 

Bekijk hier de tarieven.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Voorwaarden en tarieven

Voorwaarden onderhoud-, reinigingsservice

 • De onderhoud-, reiniging- en reparatieservice dient per pin of contant, direct na afloop, te worden afgerekend met onze medewerkers
 • Mochten de werkzaamheden ter plekke, bij nader inzien, niet uitgevoerd kunnen worden met een ladder, zijn eventuele meerkosten voor een steiger of hoogwerker van toepassing
 • Bij inbouwrolluiken is het niet mogelijk om de binnenzijde van uw rolluiken te reinigen
 • Solis kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de kosten van gebreken of beschadigingen welke voor, tijdens of na het schoonmaken niet uitdrukkelijk naar voren zijn gekomen, door u vermeld of niet door onze medewerkers zijn waargenomen
 • U dient er bij uw aanvraag rekening mee te houden dat wij tot circa 6 meter werkhoogte op een ladder werken; daarbuiten is de inzet van werkmaterieel noodzakelijk om veilig te kunnen werken; zie ook 'veilig werken'
 • U dient zorg te dragen voor een water- en stroomaansluiting
 • Wij vragen u te zorgen dat de vrij toegankelijk is (tuin-set, bloembakken etc.). Indien er een vijver, onder of nabij het te reinigen product is, dient de vijver afgedekt te worden. Ook is het van belang dat u zelf zorgt voor afdekkingen van elektronische onderdelen
 • Ondanks onze zorgvuldige manier van werken, is het mogelijk dat uw buren wellicht wat overlast ervaren tijdens het reinigen. Wij vragen u daarom ook uw buren in te lichten
 • In zeer uitzonderlijke gevallen kan er schade ontstaan aan het schilderwerk. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld
 • Eventuele oxidatie van aluminium producten kunnen wij niet herstellen; zie documentatie onderaan deze pagina
 • Lekkages door slechte afdichtingen vallen buiten onze aansprakelijkheid
 • We werken zorgvuldig en zijn vakbekwaam, een 100% schoon garantie kan echter niet worden gegeven
 • Lees de aandachtspunten met betrekking tot oxidatie goed door om teleurstellingen te voorkomen. U vindt onderaan deze pagina de documentatie
 • Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing te vinden onderaan deze pagina

Veilig werken

 

Wanneer een steiger en/of hoogwerker benodigd is om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren zullen deze kosten aan u worden doorbelast. De tarieven voor de inzet van een standaard rolsteiger vindt u terug in de prijslijst. Eventuele vergunningen en ontheffingen zijn niet opgenomen. Meestal volstaat een melding bij het plaatsen van een steiger. Dit is afhankelijk van uw adres. De kosten voor de inzet van hoogwerkers is maatwerk en hangt af van de situatie. In dit geval is een schouwafspraak noodzakelijk. 

Om te beoordelen of een steiger en/of hoogwerker benodigd is kunt u ervan uitgaan dat wij niet hoger werken dan de 1e verdieping ofwel een maximale werkhoogte van 6 meter hanteren om veilig te kunnen werken.

Rolluiken gesitueerd op een dakkapel kunnen, afhankelijk van de hellingsgraad van het dak, zonder steiger worden bereikt. 

 

Heeft u een uitbouw of bijzondere situatie waarvoor een maatwerk steiger dient te worden opgebouwd? Dan nemen wij hiervoor contact op met een specialist of kunt u zelf een specialist benaderen voor het opbouwen van een steiger op maat.

 

Wij werken in principe niet met telescoopstangen welke vanaf de grond bediend kunnen worden, daar we dan geen optimaal resultaat kunnen garanderen. Door te werken met handborstels en (speciale) sponzen wordt er geen plek overgeslagen.  

Tarieven

 

Onze tarieven zijn transparant en met inbegrip van verzekeringen, arbeidsloon en (schoonmaak-) benodigdheden.

U kunt de tarieven hieronder downloaden.


Beschikbare documenten

Download
Prijslijst reparaties, onderhoud & reiniging
Prijslijst reparaties incl.BTW per 01-05
Adobe Acrobat document 166.0 KB
Download
Algemene voorwaarden Solis
Algemene voorwaarden voor leveranties en
Adobe Acrobat document 231.8 KB
Download
Voorwaarden reiniging en oxidatie
Aanvullende informatie doek reiniging.pd
Adobe Acrobat document 91.2 KB


Zonwering reinigen Haarlemmermeer, Amsterdam en omliggende gemeenten

Rolluik reinigen Haarlemmermeer, Amsterdam en omliggende gemeenten