reiniging markiezen

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor uw buitenzonweringsproducten. Het zorgt ervoor dat uw zonnescherm of rolluik er mooi uit blijft zien maar vooral optimaal functioneert en nog jaren mee gaat.


Professionele reiniging zonwering, rolluiken en markiezen

Gedurende de maanden oktober tot en met maart bieden wij onze onderhouds- en reinigingsservice aan! Wij hebben de juiste (reinigings-)middelen om ook op moeilijk bereikbare plekken uw producten weer schoon te krijgen. 


Werkwijze:

markiezen

 • Met een speciaal daarvoor bestemd reinigingsmiddel worden aluminium of houten onderdelen zoals de kap en het frame gereinigd.
 • Het zonwerende doek wordt 2-zijdig afgeborsteld en ingeschuimd met een speciale doekreiniger.
 • Met gepaste hogedruk wordt het doek vervolgens aan beide zijden schoongespoten.
 • Het zonwerende doek wordt geïmpregneerd.
 • Mechanische onderdelen worden aan een technische inspectie onderworpen en ingesmeerd met een daarvoor bestemd smeermiddel. Kleine mankementen zullen wij direct verhelpen. Indien wij mankementen / defecteren constateren welke we niet direct kunnen verhelpen en/of vervanging van onderdelen betreft zullen wij u vrijblijvend een offerte doen toekomen voor het repareren / vervangen van de onderdelen. Voor de eventuele vervolgafspraak brengen wij geen voorrijkosten in rekening.
 • Is uw doek aan vervanging toe en/of verkeerd het houtwerk in slechte staat? Dan adviseren wij u om eerst een schouwafspraak te maken. In dat geval is er wellicht sprake van groot onderhoud zoals opnieuw verdoeken en/of schilderen. U ontvangt dan een offerte op maat. 

Wij zorgen er, in alle gevallen, voor dat uw ramen na afloop worden schoongemaakt.

Wij willen dat u zo min mogelijk hinder ervaart en zo veel mogelijk gemak en service.


Afspraak maken?

Direct een afspraak maken voor onderhoud en reiniging of weet u niet zeker of uw producten nog wel te reinigen zijn? Laat uw telefoonnummer achter en Michelle neemt, uiterlijk binnen vijf werkdagen, contact met u op.

 

Onze onderhouds- en reinigingsservice wordt aangeboden binnen een straal van 20 km vanaf de Amstelveenseweg 706 te Amsterdam. 

 

Bekijk hier de tarieven.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Voorwaarden en tarieven

Voorwaarden onderhoud-, reinigingsservice

 • De onderhoud-, reiniging- en reparatieservice dient per pin of contant, direct na afloop, te worden afgerekend met onze medewerkers
 • Mochten de werkzaamheden ter plekke, bij nader inzien, niet uitgevoerd kunnen worden met een ladder, zijn eventuele meerkosten voor een steiger of hoogwerker van toepassing
 • Bij inbouwrolluiken is het niet mogelijk om de binnenzijde van uw rolluiken te reinigen
 • Solis kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de kosten van gebreken of beschadigingen welke voor, tijdens of na het schoonmaken niet uitdrukkelijk naar voren zijn gekomen, door u vermeld of niet door onze medewerkers zijn waargenomen
 • U dient er bij uw aanvraag rekening mee te houden dat wij tot circa 6 meter werkhoogte op een ladder werken; daarbuiten is de inzet van werkmaterieel noodzakelijk om veilig te kunnen werken; zie ook 'veilig werken'
 • U dient zorg te dragen voor een water- en stroomaansluiting
 • Wij vragen u te zorgen dat de vrij toegankelijk is (tuin-set, bloembakken etc.). Indien er een vijver, onder of nabij het te reinigen product is, dient de vijver afgedekt te worden. Ook is het van belang dat u zelf zorgt voor afdekkingen van elektronische onderdelen
 • Ondanks onze zorgvuldige manier van werken, is het mogelijk dat uw buren wellicht wat overlast ervaren tijdens het reinigen. Wij vragen u daarom ook uw buren in te lichten
 • In zeer uitzonderlijke gevallen kan er schade ontstaan aan het schilderwerk. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld
 • Eventuele oxidatie van aluminium producten kunnen wij niet herstellen; zie documentatie onderaan deze pagina
 • Lekkages door slechte afdichtingen vallen buiten onze aansprakelijkheid
 • We werken zorgvuldig en zijn vakbekwaam, een 100% schoon garantie kan echter niet worden gegeven
 • Lees de aandachtspunten met betrekking tot reinigen en impregneren van zonwerende doeken en oxidatie goed door om teleurstellingen te voorkomen. U vindt onderaan deze pagina de documentatie
 • Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing te vinden onderaan deze pagina

Veilig werken

 

Wanneer een steiger en/of hoogwerker benodigd is om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren zullen deze kosten aan u worden doorbelast. De tarieven voor de inzet van een standaard rolsteiger vindt u terug in de prijslijst. Eventuele vergunningen en ontheffingen zijn niet opgenomen. Meestal volstaat een melding bij het plaatsen van een steiger. Dit is afhankelijk van uw adres. De kosten voor de inzet van hoogwerkers is maatwerk en hangt af van de situatie. In dit geval is een schouwafspraak noodzakelijk. 

Om te beoordelen of een steiger en/of hoogwerker benodigd is kunt u ervan uitgaan dat wij niet hoger werken dan de 1e verdieping ofwel een maximale werkhoogte van 6 meter hanteren om veilig te kunnen werken.

Rolluiken gesitueerd op een dakkapel kunnen, afhankelijk van de hellingsgraad van het dak, zonder steiger worden bereikt. 

 

Heeft u een uitbouw of bijzondere situatie waarvoor een maatwerk steiger dient te worden opgebouwd? Dan nemen wij hiervoor contact op met een specialist of kunt u zelf een specialist benaderen voor het opbouwen van een steiger op maat.

 

Wij werken in principe niet met telescoopstangen welke vanaf de grond bediend kunnen worden, daar we dan geen optimaal resultaat kunnen garanderen. Door te werken met handborstels en (speciale) sponzen wordt er geen plek overgeslagen.  

Tarieven

 

Onze tarieven zijn transparant en met inbegrip van verzekeringen, arbeidsloon en (schoonmaak-) benodigdheden.

U kunt de tarieven hieronder downloaden.


Beschikbare documenten

Download
Prijslijst reparaties, onderhoud & reiniging
Prijslijst reparaties incl.BTW per 01-05
Adobe Acrobat document 166.0 KB
Download
Voorwaarden doekreiniging en oxidatie
Aanvullende informatie doek reiniging.pd
Adobe Acrobat document 91.2 KB
Download
Eigenschappen collectie zonwerende doeken
Aanvullende informatie kleuren, zonweren
Adobe Acrobat document 224.0 KB
Download
Algemene voorwaarden Solis
Algemene voorwaarden voor leveranties en
Adobe Acrobat document 231.8 KB
Download
Kleurenoverzicht acryldoek Verano
Collectie trend en urban colors.pdf
Adobe Acrobat document 2.2 MB
Download
Kleurenoverzicht acryldoek Dickson Orchestra
Orchestra collectie.pdf
Adobe Acrobat document 9.7 MB
Download
Kleurenoverzicht acryldoek Tibelly
Tibelly Kleurenoverzicht A4_acryl_def_ge
Adobe Acrobat document 2.0 MB
Download
Kleurenoverzicht polyesterdoek Swela
Collectie Sunvas Sunsilk 2020.pdf
Adobe Acrobat document 787.2 KB


Zelf uw zonwering reinigen?

U kunt uiteraard ook zelf aan de slag met het reinigen van uw buitenproducten. Houdt er wel rekening mee dat met name het reinigen van rolluiken een lastig karwei is. U doet er daarom verstandig aan om voor deze klus een professional in te schakelen. Toch liever zelf reinigen? U kunt bij ons terecht voor, professionele, reinigingsmiddelen. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is uit den boze. Hierdoor kunnen namelijk vlekken en oneffenheden ontstaan welke niet meer te verwijderen zijn.

 

De professionele reinigingsmiddelen kunt u bestellen en afhalen in onze winkel/showroom. Zie de openingstijden en adresgegevens onderaan deze pagina. Klik hier om uw bestelling te plaatsen.

onderhoud zonnescherm, reinigen zonnescherm, reinigingsservice zonwering amsterdam, onderhoud rolluik, reinigen rolluiken

Dit betreft een emmer gevuld met de volgende professionele artikelen:

1 ltr Doekwaterdicht (dry) > impregneer,

1 ltr Doekreiniger,

1 ltr Profielreiniger (voor aluminium onderdelen),

0,5 ltr Profielwax,

10x poetsdoek, 1x spons, 1x doekborstel.

 

Prijs voor de set bedraagt € 73,00 en is goed voor zo'n 15 m2 oppervlakte.

 

Enkel de profielreiniger en profielwax zijn ook los verkrijgbaar.

Bovengenoemde middelen bedragen per stuk € 45,00.


KWF, Markiesdoek, Acryldoek, Zonwering doek, Solis, Tibelly, Donatie KWF
Voor elke verkochte meter acryldoek doneert Tibelly € 0,05 aan het goede doel! Wanneer u bij ons een Tibelly acryldoek aanschaft bent u direct eenmalig sponsor van KWF kankerbestrijding. 

 

Zonwering reinigen Haarlemmermeer, Amsterdam en omliggende gemeenten

Rolluik reinigen Haarlemmermeer, Amsterdam en omliggende gemeenten